رهبر جمهوری اسلامی در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای استان سیستان و بلوچستان در تاریخ ۱۶ بهمن ۹۶ بر اهمیت وحدت شیعه و سنی در جمهوری اسلامی تاکید کرده و گفته شیعه و سنی در دشوارترین میدانها کنار یکدیگرند.

آیت الله خامنهای در این دیدار با اشاره به علاقه عمیق خود به مردم سیستان و بلوچستان، مردم بلوچ را گرم، صمیمی، باصفا و بااستعداد، و مردم سیستان را از لحاظ گذشته تاریخی بین همه اقوام ایرانی، کمنظیر و درخشان توصیف کرده و گفته با وجود این استعدادهای سرشار، در دوران قاجار و پهلوی به مردم سیستان و بلوچستان بیاعتنایی میشد و همین موجب شد که استعدادهای مردم بروز نکند.
او خدمات انجامشده در این منطقه در سالهای پس از انقلاب را نشانه محبت دوطرفه مردم و نظام دانسته و گفته نیازهای مردم استان همچون آبشیرینکن و خط آهن باید از طریق مسئولان ارشد دولتی بهطور جدی دنبال شود و با به میدان آوردن بخش خصوصی، استفاده از منابع صندوق توسعه ملی نیز امکانپذیر شود.
این در حالی است که در برخی نقاط استان افراد برای دستیابی به آب باید حدود چهار کیلومتر راه طی کنند تا بتوانند از آب شرب استفاده کنند.
رهبر جمهوری اسلامی، سیستانوبلوچستان را همچون استانهای کردستان و گلستان مظهر وحدت اسلامی و الگوی همکاری و زندگی برادرانه شیعه و سنّی برای دنیا دانسته و گفته: «شهادت یک نوجوان سنّی در دفاع مقدس و یا شهادت یک مولوی اهل سنت بهعلت دفاع از انقلاب اسلامی به دست ضدانقلاب، نشان میدهد برادران شیعه و سنی در جمهوری اسلامی در دشوارترین میدانها در کنار یکدیگر حاضرند و باید با کارهای فرهنگی و هنری این حقایق و وحدت واقعی را مجسم و نمایان کرد.»
آیت الله خامنهای، ایستادگی جمهوری اسلامی در مقابل جاهلیت مدرن با وجود تحریم و همه توطئههای نظامی و فرهنگی دشمنان را مرهون قدرت ایمان و فداکاری مردم دانسته است.
استان سیستان و بلوچستان از استانهای کمتر توسعه یافته ایران است و نرخ باسوادی در آن ۷۹ درصد است که هفت درصد پایینتر از میانگین کشوریست.
در سال ۹۴، ۲۰۰ هزار کودک و نوجوان در استان سیستان و بلوچستان از تحصیل بازماندهاند و تنها ۵۰ درصد ورودیهای مدارس در کسب مدرک دیپلم موفق میشوند. همچنین بیش از ۹۰ درصد کلاسهای مدرسهها غیراستاندارد است استان برای رسیدن به سطح آموزشی مناسب به ۸۰۰ هزار متر مربع فضای آموزشی و ۸ هزار نیروی انسانی بیشتر محتاج است.